Μπλούμπεργκ:”Θα ανακάμψουμε”

Μπλούμπεργκ:”Θα ανακάμψουμε”

 

Οι συνέπειες του Σάντι θα είναι αισθητές για αρκετό καιρό, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης…

Μετά τη χειρότερη καταιγίδα στην ιστορία της Νέας Υόρκης, που σκότωσε τουλάχιστον 18 άτομα, η πόλη προσπαθεί να επανακτήσει τους ρυθμούς της, αλλά οι αξιωματούχοι της μεγαλούπολης προειδοποίησαν, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν την επιστροφή στο φυσιολογικό.

Ο Σάντι ήταν μια θύελλα «ιστορικής έντασης», δήλωσε χτες ο δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ, αναφέροντας ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 18.

Όπως είπε όλοι έγιναν θεατές σκηνών θλίψης, που θύμιζαν «τις εικόνες που έχουμε δει στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Αλλά, συμπλήρωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, «οι Νεοϋορκέζοι ήταν ανθεκτικοί» και η πόλη είναι «στο δρόμο της ανάκαμψης».

Ώρες μετά το πέρασμα του Σάντι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ήταν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Μόλις λίγα λεωφορεία είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν, αλλά το μετρό παραμένει εκτός λειτουργίας. Μετά από τις πλημμύρες στις αποβάθρες όπου τη στιγμή της υψηλής παλίρροιας τα νερά έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ 4 μέτρων και 15 εκατοστών, ίσως χρειαστεί τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ξανανοίξει. Το μετρό μεταφέρει καθημερινά κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, και το χάος είναι «εξασφαλισμένο» για τους Νεοϋορκέζους, από τη στιγμή που είναι εκτός λειτουργίας.

Το χρηματιστήριο της Wall Street θα ανοίξει σήμερα το πρωί, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος, αλλά τα σχολεία τα καταστήματα και τα πάρκα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.

 

Το διεθνές αεροδρόμιο JFK πιθανότατα θα ανοίξει σήμερα. Οι γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης, έχουν επίσης δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά οι σήραγγες παραμένουν εκτός λειτουργίας με εξαίρεση το Lincoln Tunnel.

Η επαναλειτουργία της κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 39 χρόνια η αποκριάτικη παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ακυρώθηκε.

«Οι συνέπειες του Σάντι θα είναι αισθητές για αρκετό καιρό», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. «Οι ζημίες στην πόλη είναι σημαντικές, και δεν θα επισκευαστούν σε μια μέρα», πρόσθεσε. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις, κατά τον Μάικλ Μπλούμπεργκ που ανέφερε ότι καταστράφηκαν 80 σπίτια, είναι η «επιστροφή» της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα.

«Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή», είπε ο κ Μπλούμπεργκ. Υπομονή θα χρειαστούν αναγκαστικά και οι πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη για να περάσουν τις διακοπές τους, αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ