Η Bild έπαθε… θερμοπληξία: «Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία»

Την ώρα που η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για όλη την Ενωμένη Ευρώπη, η… γνωστή για τις προκλητικές θέσεις γερμανική Bild θεώρησε ότι βρήκε ευκαιρία για να επιτεθεί στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Όπως ισχυρίζεται σε δημοσίευμα της το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία», γράφει η Bild, αναφερόμενη στο πρόγραμμα επιδότησης για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών. «Ο προϋπολογισμός για αυτό (150 εκατ. ευρώ) προέρχεται από την ΕΕ που σημαίνει ότι και η Γερμανία πληρώνει.

«Είναι ένας αμφίβολος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών-μελών, τα οποία προφανώς έχουν τα ίδια προβλήματα», επικρίνει η Γιάνα Σίμκε, ειδικός σε θέματα οικονομίας από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.

Και συμπληρώνει πως: «Θα ήταν πιο λογικό να επενδύσουμε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας αντί σε ψυγεία και κλιματιστικά. Με αυτά δεν θα ξεπεραστούν οι αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης».

Μάλλον η Bild χρειάζεται να… δροσιστεί από το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη. Εκτός και ήθελε να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα για αλλαγή ψυγείου ή κλιματιστικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ