Μπιλ Κλίντον: Ο πρώην πλανητάρχης πήγε σε παμπ της Βόρειας Ιρλανδίας για μαύρη μπύρα

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό έκανε ο πρώην πλανητάρχης, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος βρέθηκε με την σύζυγό του, Χίλαρι στην Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Κλίντον πήγε σε παμπ για μπύρα πήγε  μαζί με τον Κόλουμ Ιστγουντ, ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού και Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, ο οποίος τον καλωσόρισε, καθώς η Ιρλανδία γιορτάζει την 25η επέτειο της «Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής».

Ο 42ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φωτογραφήθηκε στην παμπ “Tap House” στο Λόντοντερι, να σηκώνει ένα ποτήρι με μαύρη μπίρα, για πρόποση. Η εμφάνιση έκπληξη στην παμπ, ήρθε μετά από ομιλία που έβγαλε ο Κλίντον στο Γκίλντχολ, δημοτικό κτήριο, του Λόντοντερι, για να τιμήσει την επέτειο της Συμφωνίας που έβαλε τέλος στις βίαιες ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία που είχαν επικρατήσει από τη δεκαετία του 1960 έως το 1998.

Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού και Εργατικού Κόμματος έκανε δυο post με τον Κλίντον, στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Στο πρώτο post ανεβάζει ένα καρουζέλ φωτογραφιών με τον πρώην πρόεδρο και γράφει στην λεζάντα: “Είναι μεγάλο προνόμιο να καλωσορίζω τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον πίσω στο Ντέρι. Βασιζόμενος στην μακροχρόνια φιλία του με τον Τζον Χιουμ, ο Πρόεδρος Κλίντον ήταν πάντα σύμμαχος του λαού του Ντέρι και ξέρω ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει ένα μέρισμα ειρήνης & ευημερίας για τους ανθρώπους μας”.

Ενώ στην δεύτερη δημοσίευση, ανέβασε μία φωτογραφία από την μπαμπ, στην οποία τσουγκρίζουν τις μπύρες τους. Ο Ιστγουντ στην λεζάντα γράφει στην σκωτική κέλτικη διάλεκτο: “Στην υγεία σας κύριε Πρόεδρε“.

Τέλος το δικό της μήνυμα μέσω του instagram έστειλε και η Χίλαρι Κλίντον. Ανεβάζοντας μία σειρά φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις στις οποίες παρέστη με τον σύζυγό της έγραψε: “Η μακροζωία της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής παραμένει απόδειξη της δύναμης της δημοκρατίας, να υπερβεί τους διχασμούς και να επιφέρει την ειρήνη“.

Exit mobile version