Μπερλουσκόνι: Δεν είμαι εχθρός του γερμανικού λαού

Μπερλουσκόνι: Δεν είμαι εχθρός του γερμανικού λαού

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επανήλθε μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ότι οι Γερμανοί υποστήριζαν ότι δεν υπήρξαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Με λυπεί το ότι η ευρωπαϊκή αριστερά προσπάθησε να εκμεταλλευθεί διαστρεβλώνοντας και απομονώνοντας μια φράση μου από την γενικότερη παρέμβαση μου, η οποία αναφερόταν στον αριστερό υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα  τον Μπερλουσκόνι «να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους γερμανούς», ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε:

«Στον Γιούνκερ, ο οποίος δεν θα έπρεπε να πέφτει σε τέτοιου είδους προεκλογικές παγίδες, επαναλαμβάνω πως διεκδικώ την παραδοσιακή μου φιλία με τον εβραϊκό λαό και με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο παραμένει το μοναδικό προπύργιο ελευθερίας και Δημοκρατίας σε όλη την Μέση Ανατολή. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την βαθύτατη αυτή πεποίθησή μου».

«Είναι σουρεαλιστικό», συνέχισε ο Μπερλουσκόνι, «να μου αποδίδονται αντιγερμανικά αισθήματα ή υποτιθέμενη έχθρα προς τον γερμανικό λαό, του οποίου είναι φίλος». Αυτό το οποίο «εχθρεύεται», πρόσθεσε, είναι «μόνον η αντιπαραγωγική λιτότητα».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ