BBC: Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξουαλικές φωτογραφίες – Πώς αποκαλύφθηκε

Με μια συγκλονιστική ανακοίνωση, η σύζυγος του γνωστού παρουσιαστή του BBC Χιου Έντουαρντς, η Βίκι Φλιντ, έκανε γνωστό ότι ο άνδρας της είναι ο παρουσιαστής που καταγγέλλεται ότι πλήρωσε 35.000 στερλίνες για να πάρει από έναν έφηβο, σεξουαλικές φωτογραφίες. Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του BBC και όλων των βασιλικών εκδηλώσεων. Είναι από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα του βρετανικού κολοσσού στην ενημέρωση.

Η Φλιντ είπε ότι έκανε την δήλωση για λογαριασμό του συζύγου της, ο οποίος νοσηλεύεται με προβλήματα ψυχικής υγείας. Στη δήλωσή της, η Βίκι Φλιντ ανέφερε ότι ο σύζυγός της «πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και τώρα «λαμβάνει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη», ενώ ζήτησε να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε απόψε ότι δεν έχει ακόμα διαπιστώσει να έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα εκ μέρους του Έντουαρντς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για πληρωμές για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Στη δήλωσή της, η Βίκι Φλιντ, αναφέρει ακόμα ότι ο σύζυγός της «θα παραμείνει για το ορατό μέλλον» στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Daily Mail. Πριν από την ανακοίνωση είχαν προηγηθεί πολλές ημέρες που όλη η Βρετανία έκανε εικασίες για την ταυτότητα του παρουσιαστή, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, σύμφωνα με το οποίο ένας ανώνυμος παρουσιαστής του BBC φερόταν να είχε πληρώσει 35.000 λίρες σε νεαρό άτομο,  επί τρία συνεχή έτη, για φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Η Φλιντ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον “παρουσιαστή του BBC” κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου Χιου Έντουαρντς, μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας.»

«Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας. Όπως είναι καλά τεκμηριωμένο, Ο Χιου έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια.  Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν σημαντικά τα πράγματα. Ο Χιου υπέστη ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει για το ορατό μέλλον. Μόλις γίνει αρκετά καλά για να το κάνει, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί.

Για να είμαστε σαφείς, ο Χιου πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη», αναφέρει η ανακοίνωση της Βίκι Φλιντ και συνεχίζει: «Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασης του Χιου,  θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα ανατρεπτικά γεγονότα. Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό.»

Πώς οι καταγγελίες έγιναν τέσσερις

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς κι ένα τέταρτο νεαρό άτομο εμφανίστηκε σήμερα με ισχυρισμούς για τον παρουσιαστή. Για την ακρίβεια, χθες έγινε γνωστή η καταγγελία από δεύτερο άτομο ότι ο παρουσιαστής του έστειλε υβριστικά και απειλητικά μηνύματα σε μια εφαρμογή γνωριμιών.  Στη συνέχεια, ένας τρίτος νέος εμφανίστηκε και ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια του τρίτου εθνικού αποκλεισμού το 2021, λόγω της πανδημίας, ενώ το BBC έλεγε σε εκατομμύρια ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες στο πλαίσιο των μέτρων για την μη μετάδοση της covid-19.

Και χθες το βράδυ ένα τέταρτο άτομο ισχυρίστηκε ότι ο Χιου του είχε στείλει “ανατριχιαστικά” μηνύματα χρησιμοποιώντας καρδιές αγάπης και φιλιά στο Instagram όταν εκείνος ήταν 17 ετών.  Πάντως δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο παρουσιαστής γνώριζε την ηλικία του παραλήπτη,  εκείνη την εποχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου  ανέφερε σε ανακοίνωσή της  απόψε: «Οι ντετέκτιβ της Ειδικής Διοίκησης Εγκλημάτων ολοκλήρωσαν τώρα την αξιολόγησή τους και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.» Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν περαιτέρω ισχυρισμούς κατά του ίδιου ατόμου. Δεν μας έχουν διαβιβαστεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία αστυνομική δράση αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν στοιχεία εγκληματικότητας ή ζητήματα διασφάλισης σε οποιοδήποτε σημείο, θα περιμέναμε να παραπεμφθούν τα θέματα στην αρμόδια αστυνομική αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.»

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Είδαμε τη δήλωση της αστυνομίας που επιβεβαιώνει ότι ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της και δεν προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες. Τους είμαστε ευγνώμονες που ολοκλήρωσαν αυτό το έργο με ταχύτητα.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ