Bάζουν όρους στη Μέρκελ

Έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αγορών, αναπτυξιακά μέτρα και εφαρμογή μιας πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης ζητεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), προκειμένου να δώσει την συγκατάθεσή του στην έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της χώρας.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα ένα 6σέλιδο κείμενο με τους όρους που θέτει το SPD προκειμένου να ψηφίσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, για την έγκριση του οποίου απαιτείται η ψήφος των δύο τρίτων των βουλευτών.

Μεταξύ των σημείων που αναδεικνύουν οι Σοσιαλδημοκράτες είναι η θέσπιση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η αυστηρότερη εποπτεία των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο διαχωρισμός των επενδυτικών από τις εμπορικές τράπεζες. Η ηγεσία του SPD τάσσεται ακόμη υπέρ μιας κοινωνικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αγωνίζεται για την ισότητα στις συνθήκες απασχόλησης και στις αμοιβές.     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ