Μπάρα ελέγχου των ρυθμίσεων ενέργειας στα Windows 10

Ένα νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει η Microsoft στα Windows 10, που θα επιτρέπει στους χρήστες του λειτουργικού συστήματος να μεταβάλουν ευκολότερα τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας του υπολογιστή τους.

Σήμερα, για να προβεί κάποιος σε σχετική αλλαγή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το interface του πίνακα ελέγχου και να πλοηγηθεί στο κατάλληλο υπομενού, όπου θα αντικρίσει μια -όχι και τόσο σαφή- λίστα επιλογών.

Οι έμπειροι χρήστες Windows ίσως έχουν συνηθίσει τη διαδικασία, όμως αυτή δεν παύει να είναι περίπλοκη για πολλούς άλλους.

Η Microsoft σκοπεύει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα ενσωματώνοντας στο λειτουργικό σύστημα μια μπάρα ελέγχου του συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την παρακάτω εικόνα, θα είναι προσβάσιμη μέσω της γραμμής εργασιών και η λειτουργία της θα είναι εύκολα κατανοητή.

Σύμφωνα με το gr.pcmag.com, το νέο αυτό χαρακτηριστικό υπάρχει στο τελευταίο δοκιμαστικό build των Windows 10 [15014], ενώ αναμένεται να διατεθεί επίσημα σε όλους τους χρήστες με το Creators Update, που αναμένεται την άνοιξη του 2017.

Διαβάστε επίσης:

Πότε έρχεται το επόμενο μεγάλο update των Windows 10;

Διαθέσιμη η εφαρμογή του Instagram για Windows 10

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.