Μπάιντεν: Ντροπιαστικά και επικίνδυνα τα σχόλια του Τραμπ για το NATO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Τρίτη τα πρόσφατα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το NATO. Το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, ο οποίος φιλοδοξεί να κερδίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο την 5η Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε χώρες της Συμμαχίας που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

«Είναι ανόητα, ντροπιαστικά και επικίνδυνα… Είναι αντιαμερικανικά», είπε για τα σχόλια του Τραμπ ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο. «Το χειρότερο είναι ότι τα εννοεί. Κανείς πρόεδρος στην ιστορία μας δεν υποκλίθηκε σε Ρώσο δικτάτορα», συνέχισε.

«Όταν η Αμερική δίνει τον λόγο της, σημαίνει κάτι. Όταν αναλαμβάνουμε δέσμευση, την τηρούμε. Και το ΝΑΤΟ αποτελεί ιερή δέσμευση. Ο Ντόναλντ Τραμπ το αντιμετωπίζει ως επιβάρυνση, το θεωρεί σύστημα εκβιασμού. Δεν καταλαβαίνει πως το NATO βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας. Για τον Τραμπ, οι αρχές δεν μετρούν, όλα είναι συναλλαγή», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει τον 77χρονο Ρεπουμπλικάνο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως και το 2020.

«Η μεγαλύτερη ελπίδα όσων θέλουν το κακό της Αμερικής είναι να καταρρεύσει το ΝΑΤΟ. Να είστε βέβαιοι ότι χειροκροτούσαν ακούγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ