Μπάιντεν για Τραμπ: Αν κερδίσω, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα

Την εκτίμησή του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, «θα αμφισβητούσε» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εάν δεν τις κέρδιζε, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα (Δευτέρα 4/3).

«Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν κερδίσω εγώ – όταν θα κερδίσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τον Ιανουάριο, σε δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker. «Είμαι ο μόνος που τον έχει κερδίσει ποτέ. Και θα τον ξανακερδίσω», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Εάν πιστεύατε ότι είστε ο καλύτερος για να κερδίσετε κάποιον που, σε περίπτωση που νικούσε, θα άλλαζε την ίδια τη φύση της Αμερικής, τι θα κάνατε;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το κόμμα του απέναντι στον Τραμπ.

Ο Μπάιντεν είναι ωστόσο αντιδημοφιλής, η ηλικία του ανησυχεί τους ψηφοφόρους και πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Τραμπ, στην πρόθεση ψήφου. Εκείνος, πάντως, στοιχηματίζει ότι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του, αυτό της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, θα επικρατήσει.

«Πώς μπορούμε, σε μια δημοκρατία, να εκλέξουμε πρόεδρο κάποιον που λέει ότι η βία είναι αποδεκτή;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος επέκρινε, επίσης, τη στάση του Τύπου που, όπως υποστηρίζει, δεν προβάλλει την απολυταρχική απειλή την οποία αντιπροσωπεύει ο Τραμπ. «Είναι σαν όλοι σας να έχετε γίνει αδιάφοροι», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ