Badische Zeitung: Οι αγορές περιμένουν… την Ελλάδα

Badische Zeitung: Οι αγορές περιμένουν… την Ελλάδα

 

«Οι αγορές αναμένουν ανάκαμψη της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην Badische Zeitung. H εφημερίδα γράφει:

«Ενώ την άνοιξη του 2012 στις αγορές κυριαρχούσε ο φόβος της χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ενδεχόμενη έξοδός της από το ευρώ, στο μεταξύ το θέμα αυτό δεν υφίσταται πλέον. Αντ΄ αυτού οι αγορές αναμένουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα επωφελείται επίσης από τις προόδους που σημειώνουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία στη διαχείριση της κρίσης».

Λίγο παρακάτω η Badische Zeitung σημειώνει: «Ο Πολ Καζαριάν, ιδρυτής και επικεφαλής της Investmentholding Japonica, αγοράζει συστηματικά εδώ και ένα χρόνο ελληνικά ομόλογα. Ο Καζαριάν πιστεύει πως η Ελλάδα κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούσαν αδύνατον. Η Αθήνα θα άξιζε κατά τη γνώμη του ένα Α+ ενώ ήδη στις αρχές του ερχόμενου χρόνου η απόδοση του ελληνικού ομολόγου θα είναι 5%. Ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι όπως η κατάταξη από τους οίκους αξιολόγησης».

Και το άρθρο καταλήγει: «Μπορεί η Ελλάδα να ανακοινώνει επιτυχίες στη μείωση του ελλείμματος, αλλά παραμένει αμφιλεγόμενη η βιωσιμότητα της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό που προβλέπει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ