Μπαχτσελί: Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ

“Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ έως ότου εκεί που φτάνει η δύναμη της” ζήτησε ο ηγέτης των εθνικιστών Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και κυβερνητικός εταίρος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παραληρηματικής ομιλίας του σε στελέχη του κόμματός του.

“Πρώτον το Ισραήλ πρέπει αμέσως να σταματήσει αυτές τις βάναυσες επιθέσεις, αν αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει και να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς εκεχειρίας… Στην Ιερουσαλήμ πρέπει να δοθεί ένα ειδικό καθεστώς , το πολιτικό περιεχόμενο του οποίου θα καθοριστεί ταυτόχρονα και με τη συμφωνία από τα μέλη των εκπροσώπων των τριών θρησκειών. Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κινητοποιηθούν για τη σύσταση στην περιοχή ενός δικαίου συστήματος δύο ισότιμων κρατών”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί και πρόσθεσε:

“Το τουρκικό έθνος που γνωρίζει το πνεύμα και την υφή της Ιερουσαλήμ, πόλης των πολιτισμών, πρέπει να παρέμβει για μία νέα επιτήρηση. Αν υπάρξει έκκληση να πάμε εμείς, να τρέξουμε να εμφανιστούμε σαν από μηχανής θεός, να μπούμε ως όπου αρκεί η δύναμή μας. Κάθε σπιθαμή της Ιερουσαλήμ έχει δικά μας ίχνη και μνημεία. Η Ιερουσαλήμ μας γνωρίζει και εμείς τη γνωρίζουμε… Ας σταματήσουμε επιτέλους την αιματοχυσία και διασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια μαζί, με ενότητα”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: yenisafak.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ