“Αξιοθρήνητη η φυγή του Ζεράρ”

“Αξιοθρήνητη η φυγή του Ζεράρ”

Η… φυγή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Βέλγιο προκειμένου να γλιτώσει τη φορολόγησή του στη Γαλλία είναι μια ενέργεια “αξιοθρήνητη”, υποστήριξε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την οργή του για όσους “αυτοεξορίζονται” προκειμένου να μην πληρώνουν φόρους.

“Το θεωρώ αξιοθρήνητο. Και όλα αυτά για να μην πληρώνει φόρους, για να μην πληρώνει πολλά”, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. “Το να είναι κανείς Γάλλος σημαίνει ότι αγαπά την πατρίδα του και την βοηθά να ξανασταθεί στα πόδια της”, συνέχισε, παραδεχόμενος ότι ο Ντεπαρντιέ είναι “ένας μεγάλος σταρ που τον αγαπούν όλοι”. Δεν παρέλειψε όμως να υπογραμμίσει ότι “η καταβολή φόρων είναι μια πράξη αλληλεγγύης, είναι μια πατριωτική ενέργεια”.

Ο 63χρονος Ντεπαρντιέ, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς παγκοσμίως, αγόρασε ένα σπίτι στο βελγικό χωριό Νεσέν, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, για να εγκατασταθεί εκεί, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής, Ντανιέλ Σενεσαέλ. Το 27% των συγχωριανών του είναι επίσης Γάλλοι υπήκοοι.

Οι κάτοικοι του Βελγίου δεν πληρώνουν φόρους επί της περιουσίας, ούτε φόρους υπεραξίας κεφαλαίων για την πώληση μετοχών. Πρόσφατα στη Γαλλία επιβλήθηκε φόρος 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ