Αθώος… μετά από 30 χρόνια στη φυλακή – ΦΩΤΟ

Ένας Αμερικανός που πέρασε σχεδόν 30 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών σε φυλακή της Αλαμπάμα, κατηγορούμενος για δύο φόνους που ποτέ δεν έκανε, απαλλάχθηκε και αφέθηκε ελεύθερος από δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο ήλιος λάμπει και πάλι» ήταν τα πρώτα λόγια του δακρυσμένου 58χρονου Αντονι Ρέι Χίντον μόλις αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν της απόφασης του δικαστηρίου στην κομητεία Τζέφερσον. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Χίντον ο οποίος είναι αφροαμερικανός χρεώθηκε με δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του. Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του.

Ο Χίντον που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μια αποθήκη. Ο 58χρονος άντρας είναι η 152η περίπτωση καταδικασμένου σε θάνατο που τελικά απαλλάσσεται από το 1973 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP).Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχθηκε μεν αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρ��γα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΦΩΤΟ: Press TV

Διαβάστε επίσης:

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι θανατοποινίτες στη Γιούτα – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός είναι ο serial killer της Νάξου – ΦΩΤΟ

1.000.000 δολάρια για 39 χρόνια άδικης φυλάκισης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ