AstraZeneca: Δεν ξεπεράσαμε τις ικανότητές μας στη διάθεση εμβολίων

Τις μεγάλες περικοπές στη διάθεση εμβολίων, που προκάλεσαν την κατάθεση αγωγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό σημειώνοντας ότι η βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων δεν έδωσε υποσχέσεις που ξεπερνούσαν τις ικανότητές της για τη διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο Σοριό τόνισε ότι η εταιρεία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να παραδώσει όσα περισσότερα εμβόλια γινόταν στην ΕΕ: “Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε περισσότερα από αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, επικοινωνήσαμε αυτό που νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο” σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι ήταν πολύ περήφανος για τη δουλειά της εταιρείας του σχετικά με το εμβόλιο και ότι η εταιρεία ήταν απολύτως αφοσιωμένη στην αύξηση της προμήθειας. Η AstraZeneca, όπως είπε, θα έχει παραδώσει 50 εκατ. δόσεις στην ΕΕ ως το τέλος Απριλίου, Γύρω στο τέλος Μαρτίου η εταιρεία είχε παραδώσει μόνο το ένα τέταρτο από την ποσότητα για την οποία είχε δεσμευθεί στην ΕΕ.

Πάντως ο Σοριό υπογράμμισε την κατάσταση στην Ινδία όπου μαίνεται ένα καταστροφικό κύμα κορονοϊού και όπου το εμβόλιο της AstraZeneca αποτελεί το 90% των διαθέσιμων εμβολίων.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κατάθεση της αίτησης για την έγκριση του εμβολίου από τις ΗΠΑ

Η AstraZeneca εργάζεται όσο γίνεται πιο γρήγορα για να συγκεντρώσει δεδομένα του εμβολίου της, κατά της COVID-19, προκειμένου να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου από τις ΗΠΑ, αλλά ο όγκος των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος, όπως δήλωσαν σήμερα, διευθυντικά στελέχη της, καθώς η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις για την αίτησή της.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα δεδομένα, από μία μελέτη της Φάσης ΙΙΙ και έτσι, εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να συνθέσουμε τα στοιχεία και να τα καταθέσουμε» δήλωσε ο Μενέλαος Πάγκαλος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BioPharmaceuticals R&D στην AstraZeneca, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Πασκάλ Σοριό δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στα δεδομένα, αλλά ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έχουν μεγάλο όγκο. Η εταιρεία δήλωσε ότι προγραμματίζει να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για μία καθυστέρηση από το τέλος Μαρτίου, όταν η εταιρεία είχε επίσης, δηλώσει ότι θα κατέθετε τα στοιχεία, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ