Ασφαλές το αεροδρόμιο της Αλαμπάμα

Ασφαλές το αεροδρόμιο της Αλαμπάμα

Ένα μεγάλο αεροδρόμιο στη πολιτεία της Αλαμπάμα στον αμερικανικό νότο, επαναλειτούργησε την Κυριακή μετά από ώρες διακοπής της λειτουργίας του και εκκένωσής του εξ αιτίας «σοβαρής» απειλής.

Οι αρχές ασφαλείας «σάρωσαν» τους χώρους του αεροδρομίου για να εντοπίσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και ανακοίνωσαν ότι το διεθνές αεροδρόμιο Μπέρμιγχαμ – Σάτλεσγουόρθ «έχει εξασφαλιστεί και επαναλειτουργεί κανονικά».

Πυροτεχνουργοί του FBI σε συνεργασία με ομοσπονδιακές αντιτρομοκρατικές μονάδες και τις τοπικές αστυνομικές αρχές ερεύνησαν τους χώρους του αεροδρομίου μετά από την απειλή η οποία αναφέρθηκε μέσω γραπτού μηνύματος όπως μετέδωσε η εφημερίδα The Βirmingham News.

Εξ αιτίας της απειλής τουλάχιστον οκτώ πτήσεις άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια της περίπου τρίωρης διακοπής της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου της Αλαμπάμα.

Η εκκένωση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τον τρόμο και τον πανικό που προκάλεσε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες ένας νεαρός ένοπλος άντρας ο οποίος σκότωσε έναν ομοσπονδιακό αξιωματικό ασφαλείας και τραυμάτισε άλλα επτά άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ