Ασάντ:Μεγάλη απώλεια ο θάνατος Τσάβες

Ασάντ:Μεγάλη απώλεια ο θάνατος Τσάβες

 

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα τη μνήμη του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες και δήλωσε ότι ο θάνατός του είναι “μια μεγάλη απώλεια” για τον ίδιο και το λαό της Συρίας.

“Ο πρόεδρος Άσαντ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό της Βενεζουέλας και τον αντιπρόεδρο Μαδούρο. Ο θάνατος αυτού του μοναδικού ηγέτη είναι μια μεγάλη απώλεια για μένα προσωπικά και για το λαό της Συρίας, όπως ακριβώς είναι απώλεια και για το λαό της Βενεζουέλας”, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Νικολάς Μαδούρο.

 

“Ο συριακός λαός και εγώ είμαστε περήφανοι για την ποιοτική πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. . . αυτός ο μεγάλος εκλιπών ήταν ένας πιστός φίλος που αντιτάχθηκε στον πόλεμο κατά της Συρίας”, προσθέτει ο Άσαντ.

“Ο Τσάβες έχει καταφέρει να διατηρήσει την κυριαρχία της χώρας του και είχε πετύχει μια ιστορική αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιβάλουν την κυριαρχία τους στα κράτη. Εγγυήθηκε την κυριαρχία της Βενεζουέλας και υποστήριξε την ελευθερία των λαών” καταλήγει στην επιστολή του ο Άσαντ.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ