Αρσένης: Ακόμα και η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός

“Για Προϋπολογισμό, που ακόμα και η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί” έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης. Σε κάθε Προϋπολογισμό θα έπρεπε να μιλάμε για την κλιματική αλλαγή που απειλεί την κοινωνία, αλλά αυτός που συζητάμε δεν δίνει καν στοιχειώδεις απαντήσεις στην υγειονομική κρίση, όταν μάλιστα έχουμε πάνω από 100 οικογένειες καθημερινά να θρηνούν συνανθρώπους μας είπε ο κ. Αρσένης.

Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι στο 1ο κύμα της πανδημίας, η Ελλάδα στάθηκε τυχερή λόγω της μικρής της έκθεσης στην Κίνα και τις χώρες από όπου διαδόθηκε ο ιός. Ωστόσο, αυτή την τύχη η κυβέρνηση δεν την χρησιμοποίησε για να ετοιμαστεί το ΕΣΥ. αντίθετα εξέθεσε τη χώρα στην πανδημία με τον τουρισμό, προκαλώντας ζημιά “εκ του αποτελέσματος, αν βάλουμε κάτω τα έσοδα και τα θύματα”.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, “όπως χθες στη σύνοδο κορυφής δεν είχατε το θάρρος να διαπραγμευτείτε τίποτα” – είδαμε την Ουγγαρία να περνά ό,τι θέλει στην πράξη, και η Ελλάδα να μην παίρνει τίποτα – έτσι και το καλοκαίρι, με το που ήρθαν οι πολυεθνικές και σας είπαν ότι θα έρθουμε χωρίς μέτρα προστασίας, βάλατε έναν λανθασμένο αλγόριθμο. Όπως είπε ο κ. Αρσένης, ο αλγόριθμος αυτός ήταν πρόταση ενός επιστήμονα, τον οποίο προώθησε ο πρωθυπουργός στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία τον ενέκρινε χωρίς να έχει στη σύνθεσή της έναν μαθηματικό/στατιστικολόγο.

Για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ λόγω πανδημίας, είπε ότι είναι ελλιπής: “Η Βουλή, με 8 εκ. έφτιαξε 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία. Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε με 400 εκ. που αντιστοιχούν σε 2.500 ΜΕΘ” είπε ο κ. Αρσένης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ