Αρρωστημένη τελευταία επιθυμία: Έκαναν ευθανασία στο σκυλί της για να το θάψουν μαζί της

Ένα υγιέστατο σκυλάκι θανατώθηκε για να ταφεί μαζί με τη νεκρή ιδιοκτήτριά του καθώς αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της γυναίκας από τη Βιρτζίνια.

Η γυναίκα είχε αφήσει διαθήκη όπου εξέφραζε την επιθυμία της να έχει και στη μετά θάνατον ζωή συντροφιά την αγαπημένη της σκυλίτσα Έμμα, που ήταν ημίαιμο σιχ τσου. Έτσι, απαιτούσε να κάνουν ευθανασία στο σκυλί και να το βάλουν στο φέρετρο μαζί της. Αφού η Έμμα κρατήθηκε για δύο εβδομάδες σε τοπικό καταφύγιο ζώων, όταν έγινε ανάγνωση της διαθήκης, οι εκτελεστές αυτής οδήγησαν τη σκυλίτσα σε τοπικό κτηνιατρείο όπου της έκαναν ευθανασία.

Ειδικοί στο καταφύγιο προσπάθησαν να σώσουν την Έμμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Την πήγαν στο κρεματόριο ζώων στο Ρίτσμοντ και την αποτέφρωσαν. Οι στάχτες της τοποθετήθηκαν σε τεφροδόχο που τοποθετήθηκε στο φέρετρο της νεκρής ιδιοκτήτριάς της.

Σύμφωνα με τον νόμο της Βιρτζίνια, οι σκύλοι είναι ιδιωτική περιουσία, οπότε δεν είναι παράνομο να πραγματοποιείται ευθανασία σε υγιή ζώα αλλά οι κτηνίατροι επικαλούνται ηθικούς λόγους ώστε να μην προχωρούν σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ