ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μαριούπολη: Ώρα «μηδέν» για την Ανατολική Ουκρανία

Οι Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία ετοιμάζονται για τα χειρότερα . Στην Μαριούπολη και τα χωριά έξω από αυτή που ζουν Έλληνες Ομογενείς η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

Αποστολή Ουκρανία: Χρήστος Μαζανίτης

Το enikos.gr βρέθηκε στα χωριά της πρώτης και της δεύτερης γραμμής στα σύνορα με τους αυτονομιστές ρωσόφωνους.

Εκεί στο χωριό Μίρνε, συγκεντρώθηκαν όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων από τα γύρω χωριά, σε ένα σχολείο, Όπου ουκρανοί στρατιώτες τους έκαναν ενημέρωση για όλα αυτά που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος ή πραγματοποιηθεί εισβολή από τις ρωσικές δυνάμεις. Πλέον οι Έλληνες της Αζοφικής όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι για τα χειρότερα.

Ουκρανία

Στα χωριά Τσερλαλίκ και Γρενίτνε, που βρισκονται στην κόκκινη γραμμή, στο σύνορο που χωρίζει τον ουκρανικό στρατό από τους αυτονομιστές ρωσόφωνους, πολλοί είναι οι κάτοικοι που προτίμησαν να φύγουν για να γλιτώσουν από τυχόν ρωσική επίθεση.

Ιδιαίτερα τους έχει ανησυχήσει ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος εισηγήθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την αναγνώριση ανεξαρτησίας των δυο επαρχιών του Ντονμπάς, δηλαδή Ντόνετσκ και Λουγκανσκ,  αναφέροντας  ότι η αναγνώριση των περιοχών που κατέχουν οι αυτονομιστές ρωσόφωνοι περιλαμβάνει και την Μαριούπολη.

Ουκρανία

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην Αζοφική έχει αναπτυχθεί ο ρωσικός στόλος, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 πλοία μεταξύ των οποίων και αποβατικά, έχει χτυπήσει την αγωνία στο κόκκινο.

Επιπλέον, σε όλους τους Έλληνες απεσταλμένους των μέσων ενημέρωσης, το ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης – το μόνο ξένο προξενείο που λειτουργεί κι έχει ενδυναμωθεί στην περιοχή – εξέδωσε σύσταση με την οποία μας καλεί να μην μετακινηθούμε έξω από την πόλη της Μαριούπολης, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ουκρανία Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ