Αποστολή Ισραήλ: Νέα τούνελ της Χαμάς στο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις καταλαμβάνουν σταδιακά το στρατηγείο της Χαμάς, που είχε δημιουργήσει στα έγκατα του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από νέα τούνελ που ανακάλυψε. Ωστόσο χθες το βράδυ (16/11) εντοπίστηκε έξω από το νοσοκομείο το πτώμα ενός εκ των ομήρων.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Τη σορό της Yehudit Weiss, η οποία απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανασύρθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός την Πέμπτη.

Το IDF είπε ότι στρατεύματα από το 603ο τάγμα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας βρήκαν το σώμα της, μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όπλων και RPG, που ανήκαν στους τρομοκράτες της Χαμάς που την είχαν κρατήσει αιχμάλωτη.

«Προς λύπη μας, η Yehudit δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας. Και δεν φτάσαμε σε αυτήν έγκαιρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Daniel Hagari, στην καθημερινή του ενημέρωση τύπου το απόγευμα της Πέμπτης. Δεν διευκρίνισε πότε σκοτώθηκε.

Τα στρατεύματα του IDF συνεχίζουν να επιχειρούν και να εντοπίζουν τρομοκρατικές υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς στα νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο Σίφα, οι στρατιώτες των IDF βρήκαν έναν επιχειρησιακό άξονα σήραγγας και ένα όχημα που περιείχε μεγάλο αριθμό όπλων.

Τα στρατεύματα του IDF που ανήκουν στη Μονάδα Shaldag, την 7η Ταξιαρχία και πρόσθετες ειδικές μονάδες συνεχίζουν με αμείωτη ένταση στοχευμένες επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Shifa.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε χτυπήθηκαν υπόγεια που κρύβονταν ανώτεροι διοικητές της οργάνωσης.

Η υποδομή διάνοιξης σήραγγας της Χαμάς αποκαλύφθηκε ότι έφτανε μέχρι μέσα στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ένα παγιδευμένο όχημα που είχε προετοιμαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίγειας δραστηριότητας και των ερευνών στο νοσοκομείο Ραντήσι, στρατεύματα της Μονάδας Yahalom και της 401 Ταξιαρχίας συνέχισαν την αποκάλυψη επιχειρησιακής σήραγγας.

Επισυνάπτονται οι αρχικές φωτογραφίες της σήραγγας που δείχνουν τη δομή της σήραγγας και τις πόρτες έκρηξης που χρησιμοποίησε η Χαμάς για να αποτρέψει την είσοδο των στρατευμάτων του Ισραηλινού Στρατού στην υπόγεια υποδομή.

Επιπλέον, στρατεύματα της Ταξιαρχίας Καταδρομέων επιχειρούν στο νοσοκομείο Al-Quds, όπου εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Δείτε βίντεο από το λειτουργικό φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο χώρο του Νοσοκομείου Shifa

Δείτε  βίντεο του παγιδευμένου οχήματος μέσα στο νοσοκομείο Shifa που περιείχε εκρηκτικά

Φωτογραφίες του φρεατίου της σήραγγας και των όπλων που βρίσκονται στο νοσοκομείο Shifa

Φρεάτιο της σήραγγας και των όπλων που βρίσκονται στο νοσοκομείο Shifa Φρεάτιο της σήραγγας και των όπλων που βρίσκονται στο νοσοκομείο Shifa

Φωτογραφίες από το φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ραντήσι

φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ραντήσι φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ραντήσι φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ραντήσι φρεάτιο της σήραγγας που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ραντήσι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ