Αποκάλυψη: «Υπήρχε πρόταση για να αποκτήσει η Κύπρος κατασκοπευτικά μπαλόνια»

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπήρξε συζήτηση στην Κύπρο για την απόκτηση μπαλονιών, σαν και αυτά που έχουν προκαλέσει κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

«Όταν ήμουν πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού το τελευταίο μνημόνιο που υπέγραψα ήταν με συγκεκριμένη εταιρεία που είχε αυτή την τεχνολογία και μάλιστα στην ανακοίνωση που είχαμε κάνει τότε είχαμε πει ότι θα καλύπταμε όλο το φάσμα του διαστήματος, από τους γεωστατικούς δορυφόρους, τους μεσαίους, τους χαμηλής τροχαίας και τα στρατοσφαιρικά μπαλόνια», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

«Οπότε υπάρχει αυτή η τεχνολογία, είναι διαθέσιμη, υπήρχαν και προτάσεις να γίνει και στην Κύπρο διαστημικός τουρισμός, δεν χρειάζεται πολύς χώρος για να απογειωθεί ένα τέτοιοι μπαλόνι, όσο ένα ελικοδρόμιο, φτάνει να υπάρχει συντονισμός με τις πτήσεις», τόνισε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, σύμφωνα με το sigmalive.

Σε ερώτηση εάν θα παίρναμε το μπαλόνι για κατασκοπευτικούς λόγους ή για λόγους τουρισμούς, απάντησε «η τεχνολογία υπάρχει για το πώς θα πας στην στρατόσφαιρα. Την τεχνολογία μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις είτε για τουρισμό είτε για κατασκοπεία. Υπήρχε πρόταση και για κατασκοπεία».

Πάντως, τελικά δεν προχώρησε η πρόταση για την απόκτησή τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ