Απήγαγαν δημοσιογράφους στην Ουκρανία

Απήγαγαν δημοσιογράφους στην Ουκρανία

Δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι κρατούνται αιχμάλωτοι από τους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, στην πόλη Λουχάνσκ και κατηγορούνται για «κατασκοπεία», ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο οργανισμός «ενημερώθηκε ότι δύο Ουκρανοί δημοσιογράφοι και ο οδηγός τους απήχθησαν από αυτονομιστές την 25η Μαΐου σε ένα σημείο ελέγχου στην Στσάτσια» που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βόρεια του Λουχάνσκ, ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε έκθεση της αποστολής παρατήρησης.

Οι αυτονομιστές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του Οργανισμού, μέσω του εκπροσώπου τους, που δικαιολόγησε τη σύλληψή τους κάνοντας λόγο περί υποψιών «για κατασκοπεία» εκ μέρους των δύο δημοσιογράφων.

Οι δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν καθώς δεν είχαν μαζί τους δελτία ταυτότητας, διευκρίνισε μια άλλη πηγή στην έκθεση του Οργανισμού.

Την 23η Μαΐου, η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η Βόσνια Ντούνια Μιγιάτοβιτς, είχε προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για την «ταχύτατη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και του κλίματος για τα μέσα ενημέρωσης» στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.