Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα – Θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδες»

Απέπλευσε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα» που θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ πριν τον απόπλου για την Ερυθρά Θάλασσα.
Η φρεγάτα ΥΔΡΑ πριν τον απόπλου για την Ερυθρά Θάλασσα. Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, αμέσως μετά την τυπική επικύρωση του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας.

«Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμπηχθεί ισχυρός αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην οποία συμμετέχετε είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας προς το πλήρωμα του πλοίου.

Ο Νίκος Δένδιας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Ο Νίκος Δένδιας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ