Απειλεί η Ρωσία: «Το Κίεβο θα υποστεί αντίποινα για τη δολοφονία του Ιγκόρ Κιρίλοφ» λέει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι η ουκρανική ηγεσία θα υποστεί αντίποινα για τη δολοφονία του Ρώσου αντιστρατήγου Ιγκόρ Κιρίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Αντιλαμβανόμενη το αναπόφευκτο της στρατιωτικής της ήττας, (η Ουκρανία) πραγματοποιεί δειλά και απαράδεκτα πλήγματα σε φιλειρηνικές πόλεις», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.


Ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ρωσικών Στρατευμάτων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας, σκοτώθηκε έξω από κτίριο διαμερισμάτων στη λεωφόρο Ριαζάνσκι μαζί με τον υπασπιστή του, ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε δήλωσή της η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ερευνά τα σοβαρά εγκλήματα.

Πηγή στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Ρώσο αντιστράτηγο.

Exit mobile version