Ανθελληνικές προκλήσεις από Σκοπιανούς και Τούρκους στην ΠΓΔΜ – ΒΙΝΤΕΟ

Εν χορδαίς και οργάνοις υποδέχθηκε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια πολυμελή τουρκική αντιπροσωπεία για τον εορτασμό της ημέρας εκπαίδευσης τουρκικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ. Η φιέστα όμως έκρυβε ανθελληνικούς -και όχι μόνο- πολιτικούς εκβιασμούς.

H Τουρκία έκανε επίθεση φιλίας με όπλο της την τουρκόφωνη μειονότητα στα Σκόπια. “Εδώ στη “Μακεδονία”,ας συγχαρούμε τους “Μακεδόνες”, τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς που ζουν μαζί σαν υπόδειγμα πλουραλισμού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Πίσω από τη γιορτή κρύβεται μια ασφυκτική πίεση προς τους Σκοπιανούς. Η Άγκυρα ζητά μονοπώλιο στην πολιτισμική χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών γιατί μέχρι τώρα μπίζνες έκαναν και οι γκιουλενιστές.

“Οι “Μακεδόνες” είναι αδελφοί μας στην προσδοκία μας να πολεμήσουν την “τρομοκρατία” είτε πρόκειται για κίνημα είτε για “σωματείο” και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον τους” πρόσθεσε ο Καλίν.

“Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους φίλους και τους αδελφούς μας “Μακεδόνες” τώρα στην ύστατη δύσκολη περίοδο τόσο σε διμερείς όσο και σε διεθνείς πλατφόρμες” ανέφερε από την πλευρά της η Τουλίν Ερκάλ Καρά , Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια.

Στα Σκόπια που κάνουν αμάν να βρουν συμμάχους το μήνυμα ελήφθη. “Η Τουρκία παραμένει μόνιμος και φανερός υποστηρικτής μας” δήλωσε ο Όλιζερ Σπαζόφσκι, αντιπρόεδρος της Σκοπιανής κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ