Αντάρτες στη Συρία: Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στην πρώτη γραμμή στις μάχες στην Ιντλίμπ

Η Ρωσία φέρεται να ανέπτυξε τις τελευταίες ημέρες μέλη των ειδικών δυνάμεών της στο πλευρό των στρατευμάτων της Συρίας, που δυσκολεύονται να κερδίσουν εδάφη στην επιχείρηση την οποία διεξάγουν τους τελευταίους δύο μήνες στο ύστατο μεγάλο οχυρό τζιχαντιστών και άλλων ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, σύμφωνα με αξιωματικούς διαφόρων παρατάξεων ανταρτών.

Κατ’ αυτούς, μολονότι μέχρι τώρα Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες βρίσκονταν στα μετόπισθεν και διηύθυναν κινήσεις, αναπτύσσοντας ελεύθερους σκοπευτές ή εκτοξεύοντας πυραύλους, αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων ενεπλάκησαν άμεσα στις μάχες, στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης που άρχισε στα τέλη Απριλίου.

«Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι πλέον παρούσες στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι επεμβαίνουν άμεσα τώρα», υποστήριξε ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης, μιας συμμαχίας οργανώσεων ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Ρωσικά στρατεύματα συμμετείχαν σε έφοδο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του στρατηγικής σημασίας λόγου Χαμέιματ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, που έπεσε στα χέρια των ανταρτών πριν από μία εβδομάδα, και τον ανέκτησαν έπειτα από αρκετές αλλεπάλληλες αποτυχημένες απόπειρες των στρατιωτών του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Όταν οι δυνάμεις του Άσαντ δεν κατάφεραν να προελάσουν, η Ρωσία επενέβη άμεσα αφού βομβάρδισε την περιοχή κάνοντας πάνω από 200 εξόδους» αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Μουστάφα.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να σχολιάσει τον ισχυρισμό αυτό.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ