Ανταπόκριση από Ισραήλ: Διαδηλώσεις για τους ομήρους – Σφίγγει ο κλοιός στη Ράφα – ΦΩΤΟ

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (20/04) στο Τελ Αβίβ αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις του Ισραήλ. Το κύριο αίτημα ήταν να γίνει ότι χρειάζεται για να επιστρέψουν οι όμηροι.

Ανταπόκριση από Τελ Αβίβ: Χρήστος Μαζανίτης

198 μέρες από την έναρξη του πολέμου και την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ με τους 1.200 νεκρούς, χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τους 133 ομήρους, που ακόμη βρίσκονται στη Γάζα και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη τους.

Οι διαδηλώσεις με κυρία αιτήματα τη διεξαγωγή νέων εκλογών και συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς πραγματοποιήθηκαν στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα και πολλές άλλες περιοχές σε όλο το Ισραήλ.

Μία από τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις μάλιστα έγινε στην Καισάρεια, τη βόρεια παραθαλάσσια πόλη, όπου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει σπίτι.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «ευχαριστώ ΗΠΑ» και «Μπάιντεν ευχαριστώ», μαζί με ισραηλινές σημαίες και πλακάτ των ομήρων. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Μπερσεβά και έξω από την κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, με τους διαδηλωτές να τον καλούν να παραιτηθεί.

Στο Τελ Αβίβ, καθώς χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην εβδομαδιαία αντικυβερνητική διαδήλωση, πολλές πινακίδες αναφέρονταν στο «Πάσχα της Αγκάντα» ​​και στις «Τέσσερις Ερωτήσεις», με μια πινακίδα να λέει: «Πώς διαφέρει αυτή η κυβέρνηση από όλες τις άλλες;».

 

Αντίστροφη μέτρηση

48 ώρες μετά το χτύπημα στο Ισφαχάν και όσο το Ιράν υποβαθμίζει το γεγονός τόσο το Ισραήλ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, στρέφοντας όμως το ενδιαφέρον του στα ενεργά μέτωπα.

Παράλληλα πληθαίνουν οι αναφορές περί επικείμενης χερσαίας εισβολής στη Ράφα και μάλιστα με την ανοχή της Δύσης αυτή τη φορά, ως «αντάλλαγμα» της μη κλιμάκωσης με το Ιράν.

Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό από το ισραηλινό υπουργείο άμυνας έχουν επιστρατευτεί δυο ταξιαρχίες εφέδρων.

Η πολεμική αεροπορία προχώρησε σε μπαράζ χτυπημάτων εγκαταστάσεων της Χαμάς στην Ράφα με παλαιστινιακές πηγες να αναφέρουν ότι 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Παράλληλα έγινε επιχείρηση στην Μπεΐτ Χάνουν, στην βόρεια Γάζα απ’οπου εκτοξεύθηκε ρουκετα προς την Σντεροτ.

Το ερώτημα είναι αν η μεγάλη χερσαία επέμβαση στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ή θα πάρει αναβολή για μετά τις 30 Απριλίου που τελειώνει το εβραϊκό Πάσχα (Πεσάχ).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ