Ανταλλαγή πυρών στο Σλαβιάνσκ

Ανταλλαγή πυρών στο Σλαβιάνσκ

Φιλορώσοι ακτιβιστές έστησαν ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σφοδρή ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των αυτονομιστών και πολλοί αντάρτες εγκατέλειψαν την περιοχή, όπου συνεχίζεται από το πρωί η ανταλλαγή πυρών. Οι εχθροπραξίες φαίνεται ότι σήμερα μεταφέρθηκαν πλησιέστερα του Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας σε σχέση με χθες.

«Το πρωί, μία ομάδα της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης επλήγη από ενέδρα τρομοκρατών. Κάνουν χρήση βαρέων όπλων», δήλωσε ο Αβάκοφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ της Ουκρανίας. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν θύματα από την ουκρανική πλευρά χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός ρωσόφωνων, ύστερα από την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από φιλοδυτικούς ηγέτες του Κιέβου τον Φεβρουάριο.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ότι τουλάχιστον πέντε φιλορώσοι ακτιβιστές τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα από τις συγκρούσεις στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι φιλορώσοι παραστρατιωτικοί υποχώρησαν προς το κέντρο της πόλης μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις του πύργου της τηλεόρασης στο νότιο προάστιο Αντρέγεβκα.

«Οι δυνάμεις των εχθρών βρίσκονται ήδη στο έδαφος του Σλαβιάνσκ», αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα επικαλούμενο διοικητή των παραστρατιωτικών που δεν κατονομάζεται.

Ο εκτελών χρέη προέδρου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αργά χθες το βράδυ ότι η αποκαλούμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση «θα συνεχιστεί και θα έχει αποτελέσματα», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία, όπως Γιουγκοσλαβία…

Ομογενείς στην Ουκρανία: Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ