Ανησυχία Ρομπάι για την παρακολούθηση των ΗΠΑ

Ανησυχία Ρομπάι για την παρακολούθηση των ΗΠΑ

Η ΕΕ «έλαβε υπ’ όψη της» απόψε τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, να διαβιβάσει όλες τις πληροφορίες για την παρακολούθηση από τους Αμερικανούς των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, επαναλαμβάνοντας «τη βαθιά της ανησυχία».

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» Χερμαν Φαν Ρομπάι, «είναι πολύ ανήσυχος για τις πληροφορίες στον Τύπο που αφορούν τις αιτιάσεις για παρακολούθηση από την πλευρά των Αμερικανών των γραφείων της ΕΕ στο εξωτερικό και τις Βρυξέλλες», ανάφερε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

«Η ΕΕ, κυρίως μέσω της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, εξετάζει αυτές τις αιτιάσεις και βρίσκεται σ’ επαφή με τις αμερικανικές αρχές. Η ΕΕ ζήτησε και αναμένει πλήρεις και άμεσες διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ αναφορικά με τις πληροφορίες αυτές», προσθέτει η ίδια πηγή.

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έλαβε υπ’ όψη του τις σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, όπως και τη δέσμευσή του να εξασφαλίσει ώστε να διαβιβασθούν στους συμμάχους των ΗΠΑ όλες οι πληροφορίες που αυτοί αξιώνουν και το ποιόν αυτόν των αιτιάσεων», προστίθεται στο κείμενο της εκδοθείσας ανακοίνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ