«Ανεπαρκή» χαρακτηρίζει την πρόοδο στις διμερείς συνομιλίες με το Μεξικό ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εντελώς «ανεπαρκή» την «πρόοδο» που αναγνώρισε ότι σημειώθηκε στις συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησής του με αντιπροσωπεία του Μεξικού για την αναχαίτιση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τη χώρα του, ενημέρωσε ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα και διεμήνυσε ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι δασμοί 5% που απειλεί να επιβάλλει σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά αγαθά θα εφαρμοστούν τη Δευτέρα.

«Οι συνομιλίες για τη μετανάστευση στον Λευκό Οίκο με τους αντιπροσώπους του Μεξικού τερματίστηκαν για σήμερα. Γίνεται πρόοδος, αλλά είναι ανεπαρκής», ανέφερε ο Τραμπ, ο οποίος κάνει περιοδεία στην Ευρώπη, μέσω Twitter.

«Οι συνομιλίες με το Μεξικό θα επαναληφθούν αύριο [σήμερα Πέμπτη]», συμπλήρωσε· όμως, «εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι δασμοί επιπέδου 5% θα αρχίσουν [να εφαρμόζονται] τη Δευτέρα, με μηνιαίες αυξήσεις [5%] βάσει του προγράμματος» που έχει ήδη ορίσει ο ίδιος ώσπου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο, διεμήνυσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.