Άνδρας βρήκε την οικογένειά του μετά από 32 χρόνια – Τον είχαν απαγάγει όταν ήταν τριών ετών

Σενάριο για μία ταινία του Hollywood, θα μπορούσε να γίνει η ζωή ενός δικηγόρου από τη Νορβηγία, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής όταν ήταν μόλις τριών ετών. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1987, ο 3χρονος Τζόναταν έπαιζε με τον αδελφό του, Αλφόνσο, στον κήπο του σπιτιού τους, στη Μπογκοτά. Τότε τους πλησίασε ένας οικογενειακός φίλος και τους προσκάλεσε να αγοράσουν καραμέλες. Ο μικρός Τζόναταν τον ακολούθησε και εξαφανίστηκε.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Χουάν Χιμένες, ο οποίος ήταν τότε 7 ετών και κοιτούσε από το παράθυρο όταν ο άνδρας άρπαξε τον Τζόναταν, μεγάλωσε νοιώθοντας καθημερινά τον πόνο της μητέρας τους για την εξαφάνιση του μικρού γιου της. Το 1994, ο ίδιος άνδρας πήγε στο σπίτι της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι ο πατριός του Τζόναταν του ζήτησε να τον απαγάγει και τους είπε ψέματα ότι τον μικρό τον υιοθέτησε μια οικογένεια στις ΗΠΑ.

Τότε ο Χουάν ορκίστηκε ότι θα τον ξαναβρεί. «Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα», ανέφερε ο Χουάν, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2007 για να εργαστεί ως ηθοποιός. «Μεγάλωσα βλέποντας τη μαμά να υποφέρει τόσο πολύ… αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου, να προσπαθήσω να κάνω κάτι για αυτήν την κατάσταση».

Μέσω των social media, o Χουάν κατάφερε να εντοπίσει τον άνδρα που απαγάγει τον αδερφό του, όμως εκείνος πέθανε προτού να προλάβουν να συναντηθούν.

Μία εταιρεία που ειδικεύεται στις αναλύσεις DNA πρότεινε στον Χουάν να κάνει ένα τεστ, με την ελπίδα ότι θα έβρισκε τον αδελφό του. Και τα τα κατάφερε.

Το 2019, ο Χουάν έλαβε ένα μήνυμα από έναν 34χρονο δικηγόρο από τη Νορβηγία, ο οποίος του είπε ότι τον είχαν υιοθετήσει σε ηλικία 4 ετών και προσπαθούσε να εντοπίσει τους βιολογικούς γονείς του. «Το αποτέλεσμα (του τεστ DNA) δείχνει ότι είσαι ετεροθαλής αδελφός μου, θείος ή ανιψιός», έγραφε το μήνυμα.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Χουάν πήγε στη Νορβηγία για να συναντήσει μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τον μικρό του αδερφό, Τζόναταν, που πλέον ονομαζόταν Τζον. Τα δύο αδέλφια επέστρεψαν μαζί στην Κολομβία. «Ήθελα πάντα να βρω την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολη η παιδική μου ηλικία, να μην γνωρίζω τίποτα για τη βιολογική οικογένειά μου», είπε ο Τζόναταν.

Ο Τζόν, που «παγιδεύτηκε» στην Κολομβία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. βρήκε την ευκαιρία να μάθει ισπανικά και να γιορτάσει με την οικογένειά του και την κατενθουσιασμένη μητέρα του, όλα τα γενέθλια που είχαν χάσει.

«Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα 32 χρόνια που χάσαμε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 32 τα πιο συναρπαστικά στη ζωή μας», είπε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.