Αναβάλλεται το τέλος του κόσμου

Αναβάλλεται το τέλος του κόσμου

Στην περίπτωση που έχετε πάρει τα μέτρα σας ή, έχετε προετοιμαστεί ψυχολογικά τέλος πάντων, για την 21η Δεκεμβρίου, θα σας …απογοητεύσουμε.

Διότι το μόνο που θα συμβεί την 21η Δεκεμβρίου 2012 είναι ένα ακόμη χειμερινό ηλιοστάσιο, όπως ενημερώνει η NASA.

H NASA εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να απαντήσει, στην ιστοσελίδα της, στις αγωνίες εκατομμυρίων ανθρώπων, που την …βομβαρδίζουν μήνες τώρα με ερωτήσεις για το τι θα συμβεί πραγματικά στις 21/12/2012.

Ιδού κάποιες από τις ερωταπαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.nasa.gov:

– Υπάρχουν απειλές για την Γη το 2012; Πολλά site στο Iντερνετ λένε ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 12 Δεκεμβρίου του 2012.

– «Ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012. Ο πλανήτης μας τα πάει μια χαρά για περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια χρόνια και αξιόπιστοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν καμία απειλή που να σχετίζεται με το 2012».

– Πως ξεκίνησαν οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου το 2012;»

– «Η ιστορία ξεκίνησε με τους ισχυρισμούς ότι ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθύνεται στην Γη. Αυτή η καταστροφή είχε αρχικά προβλεφθεί για τον Μάϊο του 2003, όταν όμως δεν συνέβη τίποτα, η ημερομηνία για την «ημέρα της κρίσεως» μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 και συνδέθηκε με το τέλος ενός εκ των κύκλων στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012».

– Τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγια τον Δεκέμβριο του 2012;

– «Όπως και το ημερολόγιο που έχετε στο τοίχο της κουζίνας σας δεν παύει να υφίσταται μετά τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι και το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υπάρχει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012».

– Προβλέπει η ΝΑSA «ολικό μπλακ-άουτ» στη Γη από τις 23/12-25/12;

– «Σε καμία περίπτωση. Ούτε η ΝΑSΑ ούτε άλλος επιστημονικός οργανισμός δεν προβλέπουν τέτοιο μπλακ-άουτ…».

– Υπάρχει ένας πλανήτης ή καφέ νάνος που λέγεται Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ ή Eris που πλησιάζει την Γη και απειλεί τον πλανήτη μας με ευρείες καταστροφές;

– «Ο Νιμπίρου και οι άλλες ιστορίες για τους απρόβλεπτους πλανήτες είναι μια ιντερνετική φάρσα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς. Αν ο Νιμπίρου και ο Πλανήτης Χ ήταν αληθινοί και κατευθύνονταν προς την Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα τους παρακολουθούσαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και τώρα πια θα ήταν ορατοί με γυμνό μάτι. Προφανώς δεν υπάρχουν. Ο Eris είναι πραγματικός, αλλά είναι ένας «νάνος» παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξώτερο ηλιακό σύστημα. Το πιο κοντινό σημείο στην Γη στο οποίο μπορεί να βρεθεί είναι περίπου στα 4 δισεκατομμύρια μίλια».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ