Αναστασιάδης: Στην ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι “δεν πάει άλλο” με τις προκλήσεις της Τουρκίας

Από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι `δεν πάει άλλο` με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε αργά χθες ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουμε ήδη ζητήσει σημαντικά πράγματα από την ΕΕ για την Τουρκία και ερωτηθείς αν υπάρχει διάθεση από την ΕΕ για να ασκηθούν πιο σοβαρές πιέσεις ή κυρώσεις προς την Τουρκία, είπε ότι «γίνονται τα αναγκαία διαβήματα, οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, και τη Δευτέρα θα υπάρξει η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που θα την ακολουθήσουν ενδεχόμενα και κάποιες άλλες. Νομίζω ότι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Σε ερώτηση αν αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση, ο Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ