Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής της Αγίας Πετρούπολης – Είχε σχέσεις με τον ISIS

Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

Υπενθυμίζουμε ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι εξουδετερώθηκε έγκαιρα άλλη μια βόμβα σε διαφορετικό σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πήγε στον σταθμό του μετρό όπου διαπράχθηκε η επίθεση και απέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Πούτιν προέδρευσε μιας έκτακτης συνεδρίασης των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγο καιρό αφότου το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε να γίνουν επιθέσεις στη Ρωσία εξαιτίας της επέμβασής της για να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στον πιο πρόσφατο απολογισμό της επίθεσης, που δημοσιοποιήθηκε, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάνει λόγο για 11 νεκρούς και 50 τραυματίες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ