Αμερικανική οργάνωση αποσύρει τους εθελοντές από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής λόγω του Έμπολα

Αμερικανική οργάνωση αποσύρει τους εθελοντές από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής λόγω του Έμπολα

Η αμερικανική οργάνωση Σώμα Ειρήνης (Peace Corps) ανακοίνωσε απόψε ότι αποσύρει 340 εθελοντές της από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, λόγω της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα σε αυτές τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Το Peace Corps, μια ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία που στόχο έχει την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών, επί του παρόντος έχει 102 εθελοντές στη Γουινέα, 108 στη Λιβερία και 130 στη Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, αποσύρει “προσωρινά” τους εθελοντές αυτούς από τις τρεις χώρες λόγω της επιδημίας που ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα, τον Μάρτιο και κατόπιν επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Νωρίτερα, η Λιβερία είχε ανακοινώσει ότι στην προσπάθειά της να ελέγξει την επιδημία σκοπεύει να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες κοινότητες, να κλείσει όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα και να δώσει υποχρεωτική άδεια στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κρίνεται απολύτως αναγκαίο να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης διακόψει τις πτήσεις τους προς τις χώρες αυτές, μολονότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν συνιστά τον περιορισμό των μετακινήσεων ως μέτρο για τον έλεγχο της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ