Αμερικανίδα που είχε κατηγορήσει τον Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση ζήτησε να λάβει την ρωσική υπηκοότητα

Η 59χρονη Τάρα Ριντ που είχε κατηγορήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020 τον Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση τη δεκαετία του 1990 επανέρχεται στο προσκήνιο, αλλά για διαφορετικό λόγο.

Συγκεκριμένα η Αμερικανίδα εμφανίστηκε σε βίντεο που μετέδωσε το Sputnik και ζήτησε την Τρίτη (30/5) να λάβει τη ρωσική υπηκοότητα. Σημειώνεται ότι στο πλευρό της ήταν η Ρωσίδα βουλευτής Μαρία Μπούτινα, η οποία είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η Ριντ διευκρίνισε ότι πήγε στη Μόσχα ως απλή τουρίστρια, αλλά εκεί ένιωσε «ασφάλεια για πρώτη φορά μετά από καιρό». Αποφάσισε να μείνει στη Ρωσία όταν ένας Ρεπουμπλικάνος πολιτικός της είπε ότι κινδυνεύει. «Επιθυμώ να ζητήσω τη ρωσική υπηκοότητα» από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε, υποσχόμενη να είναι «καλή πολίτης».

Στις αρχές του 2020 η Ριντ είχε καταγγείλει ότι ο Μπάιντεν, τότε υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε διάδρομο του Κογκρέσου το 1993 όταν εκείνος ήταν γερουσιαστής και αυτή εργαζόταν για εκείνον. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απορρίψει κατηγορηματικά την κατηγορία. Εξάλλου εμφανίστηκαν πολλές ανακολουθίες στην καταγγελία της Ριντ, για παράδειγμα δεν βρέθηκε η καταγγελία την οποία είπε ότι υπέβαλε στο Κογκρέσο μετά το συμβάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ