Άλλο Τσεχία… άλλο Τσετσενία

Άλλο Τσεχία… άλλο Τσετσενία

 

Σε διευκρινίσεις αναγκάστηκε να προβεί ο πρεσβευτής της Τσεχίας στην Ουάσινγκτον, καθώς ανησυχούσε για το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί μπέρδευαν τη χώρα του με την…Τσετσενία. Έκρινε σκοπιμο λοιπόν να διευκρινίσει επισήμως ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

“Παρατηρώ με ανησυχία μια σύγχυση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό, όσον αφορά την καταγωγή των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις” στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τσέχος διπλωμάτης Πετρ Γκαντάλοβιτς.

Οι αδελφοί Τσαρνάεφ, οι βασικοί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη είναι τσετσενικής καταγωγής. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που μπέρδεψαν την Τσετσενία για… Τσεχία.

“Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Τσετσενία είναι δύο εντελώς διαφορετικές οντότητες. Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η Τσετσενία ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία”, προσθέτει ο πρεσβευτής στο “μάθημα γεωγραφίας”…

“Όπως υπενθύμισε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε μήνυμά του προς τον Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι έμπιστος εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, καταλήγει ο Γκαντάλοβιτς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ