Άλεκ Μπάλντουιν: Καρέ καρέ η στιγμή του πυροβολισμού της Χαλίνα Χάτσινς – Αγωγή από την οικογένειά της

Αγωγή κατά του Άλεκ Μπάλντουιν και κατά των παραγωγών της ταινίας “Rust” κατέθεσε η οικογένεια της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, που έπεσε νεκρή στα γυρίσματα, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Χαλίνα, με την αγωγή διεκδικούν αποζημίωση λόγω ανθρωποκτονίας από τον Άλεκ Μπάλντουιν “και όσους ευθύνονται για την ασφάλεια στον χώρο των γυρισμάτων”.

Χαλίνα Χάτσινς

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με την αγωγή, η τραγωδία αποδίδεται στα μέτρα μείωσης του κόστους και την απερίσκεπτη συμπεριφορά του Μπάλντουιν και άλλων. Όπως υποστηρίζεται, ο Μπάλντουιν και άλλοι παραγωγοί της χαμηλού κόστους ταινίας θυσίασαν την ασφάλεια του συνεργείου προσλαμβάνοντας άπειρα μέλη συνεργείου και αγνοώντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια που είχαν εκφράσει νωρίτερα οι υπεύθυνοι για τις κάμερες.

Με την αγωγή επιρρίπτεται η μεγαλύτερη ευθύνη στον Μπάλντουιν, ο οποίος, σύμφωνα με τα έγγραφα, αρνήθηκε να εκπαιδευτεί στον ελιγμό που ήταν αναγκαίος για το τράβηγμα του όπλου από τη ζώνη του, αυτό που έκανε τη μοιραία ημέρα και στοίχισε τη ζωή της Χαλίνα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αγωγής οι δικηγόροι της οικογένειας δημοσιοποίησαν βίντεο όπου γίνεται αναπαράσταση της τραγικής στιγμής κατά την οποία ο Μπάλντουιν τραβά το όπλο και πυροβολεί την άτυχη κινηματογραφίστρια, αλλά και λεπτομέρειες του όπλου όπως και αναλυτικά μέτρα ασφαλείας τα οποία ωστόσο δεν είχαν ληφθεί αν και θα έπρεπε.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Μπράιαν Πάνις σε συνέντευξη Τύπου, η αγωγή κατατέθηκε στην κομητεία Σάντα Φε του Νιου Μέξικο εκ μέρους του 39χρονου χήρου της Χαλίνα, Μάθιου Χάτσινς και του Άντρος, του 9χρονου γιου της.

Η αγωγή στρέφεται εναντίον των Rust Movie Productions LLC, Μπάλντουιν, 3rd Shift Media, Thomasville Pictures και άλλων μεμονωμένων παραγωγών. Επίσης, κατονομάζονται ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς, η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρεζ, η ειδική στα όπλα ρέπλικες που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα Σάρα Ζάχρι και ο προμηθευτής των όπλων Σεθ Κένεϊ της PDQ Arm & Prop.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ