Ακόμη 9 νεκροί…

Πέντε αστυνομικοί και τέσσερις φρουροί σκοτώθηκαν χθες σε δύο επιθέσεις ανταρτών στο δυτικό και στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφεραν σήμερα πηγές της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.

Οι πέντε αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μια βόμβα πυροδοτήθηκε κάτω από το όχημα με το οποίο περιπολούσαν στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν.

Στην επαρχία Πάκτικα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αντάρτες πυροδότησαν μια βόμβα κάτω από το όχημα του διευθυντή των σώματος επιθεώρησης δημόσιας εκπαίδσευσης στην επαρχία, Άτα Μοχάμαντ Κάνεχ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να σκοτωθούν τέσσερις σωματοφύλακές του. Ο Κάνεχ επέστρεφε στο γραφείο του αφού είχε επιθεωρήσει σχολεία κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσε ο Αμανουλάχ Εμάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Ακόμα τέσσερα μέλη του προσωπικού του υπουργείου Παιδείας τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή στη Σαράν, στην επαρχιακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι αρχές απέδωσαν και αυτήν τη βομβιστική επίθεση σε αντάρτες.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ