Ακάρ: Θα λάβουμε μέτρα εξεύρεσης λύσης με την Ελλάδα

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Μιλιέτ» ανέφερε ότι «Θα λάβουμε μέτρα εξεύρεσης λύσης με την Ελλάδα», ενώ αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Η συνομιλία μου με τον Έλληνα συνάδελφό μου ήταν πολύ εποικοδομητική και ειλικρινής, μιλήσαμε ανοιχτά για όλα τα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε μέτρα στο θέμα αυτό και για την εξεύρεση λύσης», ανέφερε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος υπουργός άμυνας αναφέρθηκε και στην αγορά νέων F-16 από τις ΗΠΑ, αλλά και στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο οποίος αντιστέκεται τόσο στην αγορά όσο και στην αναβάθμιση  των παλαιότερων μαχητικών της χώρας του. Ο Ακάρ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ συνεχίζονται, και ότι πράγματι υπάρχει υποστήριξε στα τουρκικά αιτήματα, κυρίως από την αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο, είπε υπάρχει και το ζήτημα της Γερουσίας, όπου ο Μενέντεζ αντιστέκεται. Αλλά υπάρχουν πολλοί απόστρατοι στρατηγοί και πολιτικοί, οι οποίοι λένε ότι αυτό που κάνει ο Μενέντεζ είναι λάθος και  ότι ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το βασικό μας επιχείρημα είναι: Ισχυρή Τουρκία, ισχυρό ΝΑΤΟ… Το δέχεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Υπάρχει τώρα μια τάση στο ΝΑΤΟ οι χώρες μέλη να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για εξοπλισμούς, ώστε η συμμαχία να είναι ισχυρότερη. Άλλες χώρες δεν το θέλουν. Εμείς λέμε ότι είμαστε έτοιμοι, δίνουμε και τα λεφτά γι’ αυτό, αυτοί λένε δε δίνουν», είπε ο Ακάρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ