Ακάρ: Η κουρδική πολιτοφυλακή απελευθέρωσε 750 τρομοκράτες του ISIS – 265 παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χαλουσί Ακάρ το YPG (κουρδική πολιτοφυλακή), σε συνεργασία με το PKK απελευθέρωσε 750 φυλακισμένα μέλη του ISIS από μια φυλακή στη Βόρεια Συρία, σημειώνοντας ότι 265 τρομοκράτες παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Μιλώντας στην Daily Sabah για την επιχείρηση στη Συρία, τόνισε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μάχεται κατά του ISIS στο έδαφος και ότι είναι επίσης η χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

“Από το 2012, 600 Τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του ISIS. Δίνουμε τη μάχη κατά του ISIS στα εδάφη και έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στις βαθμίδες της οργάνωσης” είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε και υλικό από την φυλακή όπου κρατούνταν τα μέλη του ISIS, και η οποία εκκενώθηκε όταν οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη.

Ο Σύρος παραγωγός του BBC, Riam Dalati, έγραψε σε ένα tweet την Κυριακή ότι διεφθαρμένα μέλη του YPG, βοήθησαν μέλη τους ISIS να μεταφέρουν παράνομα τρομοκράτες του ISIS στο Ιντλίμπ.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία θα παλέψε μέχρι τέλους κατά των διαστρεβλώσεων και της μαύρης προπαγάνδας.

“Έχουμε δείξει τη μέγιστη ευαισθησία για να προστατέψουμε ανθρώπους, κατοικημένες περιοχές και ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία” πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ