Ακάρ: Επιμένει στις εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την ανάρτηση ενός χάρτη από το CBS που έδειχνε την Κωνσταντινούπολη να είναι ελληνικό έδαφος.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ τόνισε ότι “ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, ως ελληνικό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε σε άλλο σημείο της δήλωσής του ότι “ως Τουρκία έχουμε τονίσει ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες. Τους έχουμε καλέσει (σ.σ. τους Έλληνες) σε συναντήσεις. Ακόμη περιμένουμε την απάντησή τους. Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με διαπραγματεύσεις”.

“Εχουμε πει επανειλημμένα ότι περιμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα. Ειδικά για την 4η συνάντηση στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι κάποιοι στρατιωτικοί και ακαδημαϊκού βλέπουν την αλήθεια”, συμπλήρωσε ο Ακάρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ