Αισιόδοξος ο Άμποτ για “τα σήματα από το μαύρο κουτί”

Αισιόδοξος ο Άμποτ για “τα σήματα από το μαύρο κουτί”

 

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ δήλωσε σήμερα “πολύ αισιόδοξος” για το γεγονός ότι τα σήματα που έχουν εντοπισθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό προέρχονται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH370.

Ωστόσο στο Περθ, ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον δήλωσε ότι το ακουστικό σήμα που έχει εντοπισθεί δεν είναι πιθανόν να προέρχεται από το χαμένο εδώ και περισσότερο έναν μήνα αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

“Έχουμε περιορίσει πάρα πολύ τη ζώνη των ερευνών και είμαστε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι τα σήματα που εντοπίζουμε προέρχονται από τα μαύρα κουτιά… φθάνουμε στο σημείο όπου το σήμα αρχίζει να αδυνατίζει και ελπίζουμε να αποκτήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες πριν εξαφανισθεί τελείως το σήμα”, δήλωσε ο Τόνι Αμποτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σανγκάη προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πριν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η ανάλυση του σήματος που εντοπίσθηκε από αυστραλιανό πλοίο δείχνει ότι δεν είναι πιθανόν ότι προέρχεται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης Η370 και “σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, δεν έχει υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις έρευνες”, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Ανγκους Χιούστον.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ