AirAsia:Δύο “μεγάλα αντικείμενα” εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ιάβας – ΦΩΤΟ

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της εταιρείας AirAsia ανακάλυψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου δύο «μεγάλα αντικείμενα» στη θαλάσσια περιοχή της Ιάβας, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο.

Indonesian military officers carry wreckage from AirAsia flight QZ8501 at the military base in Pangkalan Bun 02/01/2015

Τα δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 30 μέτρων, ενώ γίνονται προσπάθειες λήψης εικόνων με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων υποβρύχιων οχημάτων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ιάβας, συνεχίστηκαν και σήμερα. Οι καιρικές συνθήκες έχουν δυσχεράνει σημαντικά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό θυμάτων και των καταγραφέων του αεροσκάφους.

Map of AirAsia 8501 flight path and search area - 2 January 2015

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησία ανακοίνωσαν ότι η περιοχή αναζήτησης έχει διευρυνθεί, αφού τα συντρίμμια της πτήσης QZ8501 πιθανόν έχουν παρασυρθεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ελικόπτερα θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους στην ακτογραμμή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Βόρνεο.

AirAsia representatives hug relatives of crash passengers who are at Bhayankara Hospital in Surabaya to receive their remains 02/01/2015

Η πτήση QZ8501 της AirAsia εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Ιάβας. Στο αεροσκάφος που είχε προορισμό τη Σιγκαπούρη επέβαιναν συνολικά 162 επιβάτες και πλήρωμα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μέχρι στιγμής τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει 30 νεκρούς, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κανείς επιζών.

Caskets containing the remains of AirAsia QZ8501 passengers recovered from the sea are carried to a military transport plane to go to Surabaya 02/01/2015

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 21 σορούς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που έχουν ανακτηθεί στους 30, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ