Αιματηρή επίθεση σε μπαρ

Αιματηρή επίθεση σε μπαρ

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο μπαρ της πόλης της Γκουανταλαχάρα, στο δυτικό Μεξικό, σκοτώνοντας πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων έναν αμερικανό και τραυματίζοντας τουλάχιστον 17, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν τέσσερα θύματα αλλά μια 23χρονη σερβιτόρα στο μπαρ «Route 66», υπέκυψε στα τραύματά της.

Οι πελάτες του πρώτου μπαρ παρακολούθησαν το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος, όταν ένας από τους ενόπλους άνοιξε την πόρτα και «χωρίς να πει ούτε μια λέξη άρχισε να πυροβολεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικαστικές αρχές της πολιτείας της οποίας πρωτεύουσα είναι η Γκουανταλαχάρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα άλλο μπαρ, κοντά στο ίδιο σημείο, σκοτώνοντας έναν 28χρονο σερβιτόρο, έναν 45χρονο αμερικανό, και τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 15 ετών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το βόρειο Μεξικό είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα. Η Γκουανταλαχάρα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι πεδίο συγκρούσεων που έχουν αφήσει περισσότερους από 70.000 νεκρούς, σε όλη τη χώρα, από το Δεκέμβριο του 2006, και την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ