Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στις συνοικίες Νασρ Σίτι και Μοχαντέσιν του Καΐρου καθώς και στις επαρχίες Σαρκία, στο Δέλτα του Νείλου, και Κένα, στην κεντρική Αίγυπτο.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι, τον οποίο ανέτρεψε ο στρατός στις 3 Ιουλίου, διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αλεξάνδρεια, ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο στόχαστρο κατοίκων της συνοικίας Αλ Ασάφρα, που τους πετροβόλησαν. Ακολούθησαν συγκρούσεις που έληξαν με την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές ζωγράφισαν γκράφιτι εναντίον του στρατού στους τοίχους των κτιρίων της συνοικίας Μααντί, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα, στην κοινότητα Κερντάσα, στην περιφέρεια του Καΐρου, οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση για τον εντοπισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών, προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις.

Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι, οργάνωνε διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες μετά την ανατροπή του, οι οποίες πνίγηκαν στο αίμα στα μέσα Αυγούστου, όταν επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους από μια πλατεία.

Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου συνεχίζουν να καλούν σε διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή αλλά είναι πλέον δύσκολο να οργανωθούν καθώς έχουν συλληφθεί σχεδόν όλα τα ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ