Αίγυπτος: Νέα κατηγορία εναντίον του Μόρσι

Αίγυπτος: Νέα κατηγορία εναντίον του Μόρσι

 

Μια νέα κατηγορία, αυτή της «συνέργειας σε δολοφονία», απαγγέλθηκε στον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου είχε διατάξει την παράταση της κράτησης του Μόρσι για άλλες 15 ημέρες, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για την συμμετοχή του σε «βίαιες ενέργειες», όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Η υπόθεση αυτή αφορά τις διαδηλώσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει υπό κράτηση για το διάστημα αυτό ώστε να ερευνηθούν οι κατηγορίες της «συνέργειας σε δολοφονία» και των «βασανιστηρίων» σε βάρος διαδηλωτών.

Στα τέλη του 2012 χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, στο Κάιρο, διαμαρτυρόμενοι για ένα διάταγμα που είχε εκδώσει ο Μόρσι, τον οποίο κατηγορούσαν ότι ήθελε να εξισλαμίσει τη νομοθεσία της χώρας.

Ο Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου και έκτοτε κρατείται σε μυστική τοποθεσία. Πολλά άλλα μέλη της Αδελφότητας επίσης έχουν συλληφθεί ή αναζητούνται από τις αρχές.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ