Άγιος Βασίλης: Παρακολουθήστε live το ταξίδι του σε όλον τον κόσμο

Ο Άγιος Βασίλης γέμισε το έλκηθρό του με παιχνίδια για όλα τα καλά κορίτσια και αγόρια και φρόντισε τους ταράνδους του, ώστε να είναι έτοιμοι για απογείωση. Τι κι αν ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα έξαρση της πανδημίας, που έχει αλλάξει τις ζωές όλων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Άγιος Βασίλης και οι τάρανδοί του, δεν πτοούνται και ταξιδεύουν τώρα σε όλο τον κόσμο για να επισκεφτούν εκατομμύρια νοικοκυριά και να προσφέρουν χαρά στα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής διαθέτει ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης, που δείχνει την πρόοδο του ταξιδιού του αγαπημένου Άγιου Βασίλη σε όλο τον κόσμο.

Η NORAD ενεργοποιεί το σύστημα παρακολούθησης Santa νωρίς το πρωί, την παραμονή των Χριστουγέννων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του Άγιου Βασίλη στην ιστοσελίδα της NORAD.

Άγιος Βασίλης

Αυτή είναι η 66η χρονιά που η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλον τον κόσμο. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε τυχαία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το 1955, όταν μια διαφήμιση τοπικής εφημερίδας ενημέρωσε τα παιδιά ότι μπορούσαν να τηλεφωνήσουν απευθείας στον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός επικοινωνίας βέβαια ήταν λάθος.

“Αντί να φτάσει στον Άγιο Βασίλη, το τηλέφωνο χτύπησε στον διοικητή του πληρώματος σε υπηρεσία, τον συνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Χάρι Σόουπ, στο Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης της Ηπειρωτικής Αεράμυνας, τον προκάτοχο του NORAD”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. “Ο συνταγματάρχης Shoup γρήγορα συνειδητοποίησε ότι είχε γίνει ένα λάθος και διαβεβαίωσε το παιδί ότι ήταν ο Άγιος Βασίλης”.

Έτσι ξεκίνησε η παράδοση. Εκατομμύρια οικογένειες και παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία παρακολούθησης, σύμφωνα με τη NORAD.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ