Αγία Πετρούπολη: Στη φυλακή ο διάσημος ιστορικός που τεμάχισε πρώην φοιτήτριά του – Tο χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Ήταν τον Νοέμβριο του 2019 που η Αγία Πετρούπολη πάγωσε στο άκουσμα της είδησης ότι ο διάσημος καθηγητής ιστορίας, ειδικός στους ναπολεόντειους πολέμους, είχε σκοτώσει και διαμελίσει πρώην φοιτήτριά του, ενώ μετά έπεσε στον ποταμό Μόικα απ’ όπου τον ανέσυραν οι αστυνομικοί μεθυσμένο και στην πλάτη του έφερε σακίδιο το οποίο περιείχε δύο γυναικεία χέρια κι ένα πιστόλι συναγερμού. Πρόθεσή του ήταν να απαλλαγεί εντελώς από το πτώμα και μετά να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ, 64 ετών πρώην καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είχε διαμελίσει την 24χρονη Αναστάσια Γιετσένκο. Το διαλυμένο κεφάλι της βρέθηκε σε μια τσάντα IKEA στο πολυτελές διαμέρισμά του με το στήθος και τα πόδια να εντοπίζονται στα νερά του Μόικα. Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης τον καταδίκασε σε δωδεκάμισι έτη φυλάκισης. “Την πυροβόλησε, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει αλλά μετά είχε ίχνη ζωής μέσα της και αυτός την πυροβόλησε ξανά” τόνισε η δικαστής Γιούλια Μακσιμένκο προσθέτοντας ότι ο καθηγητής την πυροβόλησε τέσσερις φορές προτού τη διαμελίσει με μαχαίρι και πριόνι. Το βόλι από ένα όπλο της σοβιετικής εποχής TOZ-17 με στυλ του 19ου αιώνα διαπέρασε το δεξί μάτι της γυναίκας. σύμφωνα με το East2West. Αφού τη σκότωσε και έκρυψε μέλη του σώματός της κάτω από το κρεβάτι, ο Σοκόλοφ έκανε πάρτι με φίλους. “Οι φίλοι του τον επισκέφτηκαν, ήπιαν όλοι μαζί κονιάκ” έγινε γνωστό ενώ όταν έφυγαν όλοι την αποκεφάλισε και διαμέλισε το πτώμα στο μπάνιο.

Στο δικαστήριο ο ακαδημαϊκός που εμφανίστηκε με μάσκα, δήλωσε ένοχος για τον φόνο της αλλά είπε ότι δεν το είχε προσχεδιάσει και πως η φοιτήτριά του τον οδήγησε στην παραφροσύνη εκτοξεύοντας προσβολές για τα παιδιά του από άλλη σχέση του. Έγινε γνωστό ότι υποψιαζόταν πως η Γιετσένκο τον απατούσε και έγινε βίαιος όταν του είπε πως σχεδίαζε να βγει και να πάει σε πάρτι γενεθλίων. Του είπε ότι έπρεπε να σεβαστεί την ελευθερία της αλλά ο δικαστής είπε πως ο Σοκόλοφ τη ζήλευε παθολογικά λόγω της 40χρονης διαφοράς ηλικίας.

Πηγή φωτό: AP, Tass, east2west news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ