Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από το δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πορτογαλία

Τουλάχιστον 29 γερμανοί πολίτες –11 άνδρες και 18 γυναίκες– σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα αφού μια γυναίκα που είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Φουντσάλ υπέκυψε.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, στην κοινότητα Σάντα Κρουζ, ανατολικά της Φουντσάλ, της πρωτεύουσας του αρχιπελάγους.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα ανακοίνωσε, πριν γίνει γνωστό ότι ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, πως όλα τα θύματα είχαν γερμανική υπηκοότητα.

«Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ’ όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, κατά την ενημέρωση που μου έγινε, είχαν όλα γερμανική υπηκότητα», είπε ο αρχηγός του Κράτους στην κάμερα της πορτογαλικής δημόσιας τηλεόρασης RTP. Ο πρόεδρος επρόκειτο να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ